23. elokuuta 2011

Anne Leinonen & Miina Supinen: Rautasydän

Anne Leinonen & Miina Supinen: Rautasydän
Suomi 2011
221 sivua, Helsinki-kirjat

MIKSI: Miina Supiselta olen lukenut kaiken (siis ne kaikki kaksi) ja tykännyt. Tämä uusikin kiinnosti.

GENRE: Jännitys-romanttis-hömppäviihdettä.

LYHYESTI: Takakannesta löytyy hiottu tiivistys: "Rakkaus on sokea. Rikos avaa silmät."

FIILIS: Olen yrittänyt keksiä millä taikatempulla pystyy kirjoittamaan dekkarimaisen jännityskirjan niin, että lopputulos on hyväntuulinen, kepeä ja viihdyttävä? Päähenkilö on ainakin suloisesti pihalla ja myös muut henkilöt ovat sopivan yksinkertaisia kuten tyylilajiin kuuluu. Tasapainoilu sen välillä, että lukijan mielenkiinto pysyy ilman että tapahtumista tule liian rankkoja onnistuu kirjassa hienosti.

Salaisuuksia paljastuu ja epäsopiva romanssi syttyy kun pikkupaikkakunnalta löytyy ruumis. Päähenkilö Sari joutuu tapahtumiin mukaan. Kestää aikansa selvittää kuka on sekaantunut mihin ja miksi. Välillä tietysti kuvaillaan ja kosketellaan upeita miesvartaloita.

Kirja on kuin karkkipussi: siinä on eri makuja ja suun saa makeaksi, mutta tarkempaa sisältöanalyysia  ei ole mielekästä tehdä. Suosittelen raskaimissa vesissä viihtyvien lukijoiden välipalaksi tai sitten niille, jotka syövät vain rusinat pullasta.

MUUTA: Mieskin luki ja tiivisti että "sujuvaa hömppää".

TÄHDET:
+ + + +

5 kommenttia:

 1. Minäkin aion tämän lukea, nimenomaan sellaisena välipalana. Tykkään tummasta suklaasta ja kokojyväleivästä, mutta voi miten ihanalta amerikkalaiset pastillit tai ranskaleipä joskus maistuvatkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkäsin tästä, erinomainen, taitava sekoitus hömppää, jännitystä ja rakkautta;)

  VastaaPoista
 3. Tämä oli tosiaan sellainen virkistä viihteellinen välipala, jonka seurassa viihtyi hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Odottelee vuoroaan, kuten monet muutkin, mutta voi olla, että nousee jonossa korkeammalle, koska kaipaisin jotain miellyttävää luettavaa..

  VastaaPoista
 5. Yritän metsästää luettavaa, joka ei vaadi lukijalta liikoja (:voi lukea minimiyönilla vauva kantoliinassa) ja tämä vaikuttaa lupaavalta!

  VastaaPoista