4. elokuuta 2010

Joanne Harris: Sinisilmä

Joanne Harris: Sinisilmä
Englanti, 2010
400 sivua

En ole saanut aikaan arviota tästä kirjasta. Päädyin siihen, etten halua sanoa tästä kirjasta mitään, koska minusta se oli niin ahdistava. Tässä on kaikki, mikä maailmassa on eniten pielessä. Yksinäinen, syrjäytynyt ja kamalasta perheestä lähtöisin oleva mies kirjoittaa nettiin murhafantasioitaan ja totuus ja valhe sekoittuu loputtomasti. Yök. Dekkareiden ystäville tämä varmasti sopii, minut tämä taas sai muistamaan miksi en lue niitä.

TÄHDET:
+ +

Mutta monet ovat tämän lukeneet ja kehuneet:
Susa teki hienon arvion aivan äskettäin ja mm.
Kirjavinkit  ja
Rachelle  ovat arvostelleet kirjan.

7 kommenttia:

 1. Minulla oli yhteen aikaan sellainen vaihe, etten jotenkin pystynyt lukemaan dekkareita samasta syystä, tosin se oli lyhyt vaihe:)

  Tämä kirjahan oli lopulta kaikkien totuuksien paljastuttua tosiaankin ahdistava, karmaiseva.

  Kuitenkin älykkään monitasoisesti kirjoitettu tarina, joka ei päästä lukijaansa helpolla. Mutta todellakin vähän rankempien dekkarien ystäville juu;)

  VastaaPoista
 2. Ei kuulosta ainakaan minun kirjaltani. Susa kirjoitit arvostelusi niin hyvin, että vähän innostuin, mutta tuo ahdistavuus ja dekkarimaisuus - ehkei sittenkään. Anni, eikö toisinaan ole hyvä saada muistutuksia siitä, miksei pidä jostain kirjallisuuden lajista?!

  VastaaPoista
 3. Ja minä unohdin perua kirjakerhon kuukaudenkirjan - tämä on nyt tulossa...! Susan arvion jälkeen jo ajattelin, että ehkä, minäkin, mutta taidan lähettää takaisin paluupostina.

  PS. Varasin Anderssonin kirjastosta. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa vahan erilaiselta kuin Joanne Harrisin aikaisemmat kirjat!

  VastaaPoista
 5. Susa - eri vaiheita on varmasti, just nyt ahdistun tälläisesta ja harmittaa että tuli luettua. Mutta kuten sanottu, sinä kerroit kirjasta hyvin.

  Lumiomena: on kyllä hyvä saada muistutusta, en kyllä vähään aikaan aio lukea mitään tällä tavalla ahdistavaa.

  Ilse - tämä on vaan minun arvioni, susan on ihan yhtä totta kuin tämäkin. MUTTA lue ihmeessä se Andersson, se on IHANA! ja Varaudu uuteen rakkauteen Cleasin kanssa ;)

  Anumorchy - tämä on tosiaan kirjailijan uusi aluevaltaus ja tavallaanhan hän onnistuu hienosti.

  VastaaPoista
 6. Apua :) Minulla on nyt tunne, että minunkin olisi pitänyt tuoda enemmän esille tätä kirjan ahdistavaakin puolta omassa arvostelussa! Kai olen niin "paatunut" dekkarien lukija, etten jotenkin osaa nostaa sitä enää erikseen esille, vaikka hyvä voisi olla.

  VastaaPoista
 7. Minua loukkaa alituinen dekkarien mollaaminen, sillä olen jo 10-vuotiaana alkanut lukea Agatha Christietä ja siitä se alkoi. Silti olen lukenut melkein kaikki muut maailman kirjat ja tullut ehkä kaikkien näiden summana ihmiseksi , joka on elättänyt itsensä kynällä. Olen superstressaaja ja aivan liina kunianhimoinen. Dekkarit ovat minulle suuri virkistys!

  VastaaPoista