5. toukokuuta 2012

Tuomas Kyrö: Miniä

Tuomas Kyrö: Miniä
Suomi 2012
Kirjakauppaliitto, 122 sivua
Kirjan ja ruusun -päivä 2012

MIKSI?: Minunkin oli pakko mennä tähän mukaan ja hommata Miniä. En edes itse päässyt paikalle, mutta ohjeistin siskoni ostoksille. Jotta kilohinta olisi ollut tyydyttävä, hän osti Game of Thrones pokkarin- hyllyyni odottamaan.

LYHYESTI: Mielensäpahoittajan miniä pääsee ääneen.

FIILIS: Minä en ole ollut mikään suuri mielensäpahoittajafani, vaikka Kyröstä pidän kovasti. Miniä oli kuitenkin juuri sitä mitä tarvitsin, eli täydellinen kylkiäinen. Vietin sen kanssa reilun tunnin peiton alla kun päätin pitää vapaata - hihittelin ja viihdyin.

Mielensäpahoittajalle teki mielestäni erittäin hyvää saada naisnäkökulmaa, etenkin kun nainen ei ole mikään emäntä, vaan sen vastakohta. Kyrö heittelee tapansa mukaan huumorin ohella piikkejä sinne ja tänne. Tapahtumat ovat sinällään vähän väännettyjä juoneksi, mutta tärkeämpää onkin hienosti rakennetut virkkeet.  Jokainen voi myös samaistua siihen hankalaan sukulaiseen, jonka kanssa on vaan pärjättävä - näin tekevät myös kirjassa esiintyvät venäläiset lomakylän ostajat.

Taidan mennä keittämään perunoita.

MUUTA: Ihanat nuo pinkit reinot tossa kannessa! Seuraavaa Kirjan ja ruusun -päivää odotellessa. Minä vien oman kopioni tänään kirjastoon. Vähän se kirpaisee, mutta haluan muidenkin pääsevän lukemaan tämän.

TOISAALLA: (Huh, olipas näitä monta. Kuka puuttuu? Ainakin kirjabloggarit näyttävät olleen sopivaa kohderyhmää tälle kokeilulle :))
Minna
Kirsin kirjanurkka
Jenni
Jokke
Tuulia
Kirjavinkit
Sinisen linnan kirjasto
Sivulliset
Rivien välistä
Sanna/luettua
Anu/Jos vaikka lukisi

TÄHDET:
+ + + +

13 kommenttia:

 1. Meitsi puuttui. Taidan minäkin viedä omani kirjastoon.

  Kyllä Miniälle tunnin elämästään voi antaa, ja totta tuokin, että tavallaan naisnäkökulma on kyllä kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä muistin sut! mut ei sit tullu haussa niin unohdin ;P ja hyvähyvä, kirjastoon ne mun mielstä kuuluu!

   Poista
 2. Hih, sinä ja sinun kilohintasi ;)

  Niin ja hienoa uhrautumista sekä sinulta että Minnalta! Minä en ole vielä ehtinyt Miniää lukemaan, täytyy saada ensin Ruskeakastike luettua... Luulen silti, että Miniä jää omaan hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) en mä ees tienny et toi on tommonen järkäle... saa nähdä milloin käyn sen kimppuun. mä en oo ruskeaakastiketta lukenut, enkä taida lukea.

   Poista
 3. Juuri sain omasta kokemuksestani blogattua. Ja itsekin pidin noista pinkeistä Reinoista. Hyvä idea tuo kirjastoon vieminen, itse en aio tarttua uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. linkitin sinutkin! ja tosiaan kirjastoihin niitä kaipailevat!

   Poista
 4. Minäkin kirjoitin tästä eilen kun sain kirjan luettua. Kiva että tykkäsit, minäkin hihittelin ääneen ja ihailin pinkkejä Reinoja. Ihanat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. linkitin sinutkin ja kiva sama kokemus meillä :)

   Poista
 5. Minä en taida Miniästäni luopua ja minulle on muuten samanlaiset Pinkit Reinot. Enkä luovu niistäkään ;)

  Säästelen vielä tovin Miniää, sillä se on nyt niin monessa blogissa esillä, että ajattelin pitää pienen "hajuraon".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus kun on semmoinen tunti että kaipaa piristystä niin mene peiton alle tän kanssa - piristää paremmin kuin päiväunet :)

   Poista
 6. Hei,
  lähettäisikö joku Miniän lahjana meille tänne Norjaankin kiertämään? Tämä on ollut nyt esillä niin monessa blogissa, että pakostakin alkaa kiinnostamaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä idea - toivottavasti joku suorittaisi tämmöistä hyväntekeväisyyttä :) omani meni nyt tosiaan sinne kirjastoon.

   Poista
 7. Minäkin tykkäsin (ja bloggasin) tästä: samaa mieltä kanssasi, että naisnäkökulma piristää kummasti mielensäpahoittajan arkea! Tämä oli aika täydellistä viihdettä, taitavasti tehtyä hauskaa mutta fiksua, juuri niine piikkeineen. Oli vain harmittavan lyhyt :-) Enkä kyllä omasta kappaleestani luovu, vaikka pari sekuntia harkitsin itsekin tuota kirjastolle lahjoittamista, kun kuulin niiden pulasta. Nyt olen ihan itsekäs!

  VastaaPoista