22. lokakuuta 2011

kadonnut kirjatermi

Kävin muutaman tunnin vierailulla Helsingissä paetakseni remppaa ja muuttoa (joka on muuten edistynyt varsin hyvin). Piipahdin tietysti Akateemisessa. Olen halunnut pitkään lukea jotain ruotsiksi ja ostinkin Jo Nesbon Huvudjägarna -minikirjan. Onko sen nimi minikirja?! Mitä pidätte formaatista? Ruotissa näitä kait kutsutaan excess -kirjoiksi. Kirjan koko on siis 8x12cm ja sivut ovat ohuita kuin Raamatussa. Kirjaa luetaan pystysuunnassa ja yksi sivu on yksi aukeama. 350sivun kirja menee todella pieneen tilaan! Minusta tämä on aika hauska. Onko joku muu teistä kirjoittanut näistä? Onko tälle joku suomenkielinen nimi? Ensimmäinen käyttökokemus on positiivinen, vaikka sivunkääntäminen vaatiikin vähän opettelua kun ovat niin ohuet. Luen tosin niin hitaasti ruotsiksi, että verkainen sivunkääntö sopii lukutahtiin hyvin.

Hinta oli 12.90€ eli hitusen enemmän kuin uutuuspokkari. Voisi olla halvempikin...


Ps. Muistakaa osallistua arvontaan! (kts. edellinen postaus)

14 kommenttia:

 1. Onpa hauska kirja! Minä en ole aiemmin kuullut, enkä varsinkaan nähnyt tällaisia missään :)
  Minkä hintaisia nämä minikirjat on? Kalliimpia kuin pokkarit?

  VastaaPoista
 2. Ihan uutta mullekin! Hintavertailu kiinnostaisi myös.

  VastaaPoista
 3. Lisäsin tekstiinkin hintatiedon, eli 12,90€ maksoi. Missään formaatissa kirjan hintaa ei taideta saada alaspäin, lieneekö sitten tarvettakaan...

  VastaaPoista
 4. tässä muuten yksi blogiteksti näistä kirjoista, på svenska: http://www.bokmania.net/2011/09/excess-ett-bokformat-med-minimal-volym.html

  VastaaPoista
 5. Näin viime viikolla ekan tuommoisen. Ensin olin että blääh, ammattiminäni näki heti kuinka se luiskahtelee kirjaston hyllyssä toisten taakse ja on aina kadoksissa.

  Mutta kun avasin kirjan, se olikin ihmeen hieno ja houkutti lukemaan. Ja kuinka helppo kuljettaa mukana! Harmi että taskukirja -termi on jo käytössä, tällehän se vasta oikeasti sopisi!

  VastaaPoista
 6. Erja - mä mietin ihan samaa tuon taskukirjan kanssa! Ehkäpä joku viisaampi keksii paremman nimityksen kuin minikirja, mutta ilmeisesti vitä voi käyttää nyt. Akateemisessa muuten kysyin onko tällä joku nimi eikä kukaan sillä hetkellä siihen sattunut ainakaan tiennyt.
  Ja tosiaan hyllytettävinä näistä tulee lähinnä c-kasetit mieleen :)

  VastaaPoista
 7. Miten monta kirjaa meidän jo nyt täysinäisiin kirjahyllyihin mahtuisikaan jos kaikki olisivat tuota kokoluokkaa. Mmmm...

  Oikeasti, en haluaisi tuon kokoista kirjaa hyllyyni vaan ainoastaan laukkulukemistoksi. Siis matkassa kuljetettavaksi. Kiva idea kyllä :)

  VastaaPoista
 8. Oijoi, en tämmöisestä ennen tiennytkään. Laukkulukemistona hyvä, mutta en tiedä, että näyttäisikö sitä vähän tyhmälle kun pitelisi bussissa kirjaa muiden silmissä "väärin".

  VastaaPoista
 9. Villasukka - Kirjahyllyyn tulisi tosiaan runsaasti tilaa :D Mutta en minäkään usko, että kaikkia kirjoja voiti tuollaiseen vaihtaa. Mutta laukkuun tuo on varmasti tarkoittukin.

  Hanna - hassu ajatus tuo, että saisi bussissa oudoksuvia katseita :D

  VastaaPoista
 10. Oi hauskaa, en ole ikinä nähnyt/kuullut noista, mutta siis vau! Vaikuttavat juuri ihanilta kantaa laukussa mukana muutamaa jne:) Mutta heti miten samaa kuin Hanna ;)

  VastaaPoista
 11. Juuri viikonloppuna ihailin isäni mini-tuntematonta sotilasta, joka on perinteisen pokkarin mallinen, mutta puolta pienempi. Huikean kätevä keksintö minusta, sillä tiiliskivien raahaaminen tympäisee. Minä toivoisin, että näitä tulisi enemmänkin, sillä e-kirjan ystävää minusta ei selvästikään tule ja kaipaisin kirjoja matkustusystävällisempiin kansiin.

  VastaaPoista
 12. Minä kirjoitin näistä lyhyesti täällä:

  http://kertomusjatkuu.com/blog/2930943/could-this-new-book-kill-the-kindle/

  Mutta itse en ole tuollaista vielä nähnyt livenä. Mainos vaan oli niin hauska!

  VastaaPoista
 13. Ai en tiennytkään että kysyin sinulta kirjoista, mutta kiitos kun vastasit, tekee hyvää lukea joku kirja aiheesta joka nyt on päällimmäisenä, toki lukijaksikin voisit tulla, sinulla on hyviä kirjoja esillä täällä, olen ollut ahkera lukija, mutta nyt on mennyt aika tietsikalla,pitäis irrottautua tästä,että voisi syventyä hyvän kirjan ääreen.Tpepita

  VastaaPoista
 14. Itse ostin excess-kirjani Ruotsista ja siellä se maksoi 129 kruunua, joten aika lailla samahintaluokka sielläkin. Mukava että nämä ovat löytäneet tiensä Suomeenkin vaikka täällä en itse olekaan niihin törmännyt.
  Tätä pikkuista kirjaa lukiessa alkoi ihan harmittaa että työmatkani ei ole pidempi. Tätä olisi niin hyvä kuljettaa mukana vaikka bussissakin.
  Kieltämättä kyllähän se tietysti kummalta tuntuu että pienemmästä kirjasta joutuu maksamaan enemmän, mutta sanoisin että kyllä se lukukokemus oli sen arvoinen :)

  VastaaPoista