2. tammikuuta 2011

ARVONTA starttaa uuden vuoden!

 Arvonnassa kirjaparit tarjolla. Osallistu jättämällä kommentteihin tietosi ja kerro mielellään myös joku kirja/kirjailija johon haluaisit tutustua tänä vuonna. Liity blogin lukijaksi jos et ole vielä, linkitä arvonta omaan blogiisi ja mainitse näistä, niin saat yhden/kaksi ääntä lisää! Ettei menisi liian helpoksi ja koska kaikki eivät lue englanniksi, voit myös mainita että osallistut vain toisen setin arvontaan. Osallistuminen päättyy viikon päästä sunnuntaina 9.1.2011.

 Michael Cunningham: Säkenöivät päivät
(Kirja on uusi ja kovakantinen)
muutama arvio:
kirjanurkkaus
hsInger Frimansson: Parempi elämä
(uusi pokkari)
arvioita mm.: täältä ja tässä.---------------------------------------------------------------------

Toisessa kirjaparissa aiemmin lukemani pokkarit englanniksi.
Paul Auster: Invisible
Oma arvioni kirjasta löytyy täältä (ja monesta muusta blogista)

Ja äskettäin hekuttamani:
Chris Cleave: The Other Hand
(Tämä pokkarin varasti apina. Sain sen takaisin ja kirja on ihan kunnossa, mutta ehkä keskimääräistä  kärsineemmän näköinen.)
ps. Minulla on useampi kirja jonossa edelleenkin, eli arvioita on tulossa... Vuoden vaihde vaihtui melkoisessa vauhdissa 4 aikuisen ja 6 lapsen kommuunissa. Ei ole paljoakaan tullut luettua. No kunhan loma loppuu ja pääsee töihin niin ehtii taas lukemaankin :)

39 kommenttia:

 1. Anni, olen blogisi lukija ja linkitän eli olen mukana kahdella.

  Luin tuon Paul Austerin uusimman suomeksi. Täysin nero kirja. Mutta!: Minä haluan enemmän kuin koskaan, voittaa juuri nyt! Liken katalogi ei ole vielä tullut...onko tuo Frimansson jo myynnissä? Kuka kustantaja on Cunninghamin kirjassa?

  Laitan sun linkityksen huomenna, sillä vein juuri tärkeän kirjan ja haluan antaa sille nyt tilaa.

  Elämyksellistä alkanutta vuotta, Anni!

  (Luen englanniksi ehkä yhden kirjan vuodessa, ja esimerkiksi Austerin kohdalla se olisi ehkä vienyt osan elämyksestä, sillä englanti ei ole kotikieleni - vielä. Viime vuoden suuri elämys oli Peter Cameronin The Weekend ja olen ollut kustantamoihin yhteydessä Cameronin kirjojen suomentamisesta, että kaikki voisivat hänet löytää. Kiinnostusta on ollut.)

  VastaaPoista
 2. Osallistun arvontaan, olen blogisi lukija ja linkitän. :) En osaa päättää, kumman kirjapaketin haluaisin mahdollisen voiton osuessa kohdalleni, koska kaikki nuo kiinnostavat. Ehkä hieman enemmän haluaisin tuo ensimmäisen paketin, koska en ole lukenut tuota Cunninghamin kirjaa.

  Tänä vuonna haluan tutustua Haruki Murakamin tuotantoon. Ja totta kai monen muunkin.

  (Ja olipas meillä nytkin samat ajatukset blogipäivityksissämme :))

  VastaaPoista
 3. Leena, tuo Frimanssonin kirja ei ole uutuus, sitä oli syksyllä mm Sokoksen kirja-alessa jne!

  Olen lukija, osallistun arvontaan ja linkitän tänään illemmalla!

  Tänä vuonna haluan tutustua ainakin Ian mc Evanin kirjoihin -vihdoinkin.

  VastaaPoista
 4. Osallistun arvontaan ja olen jo blogisi lukija. Molemmat paketit kiinnostavat.

  Uusista kirjoista kiinnostaa eniten Mielensäpahoittaja ja Nenäpäivä, mutta odottelen ihan rauhassa, että koska kirjaston lainajonot lyhenevät. Oman hyllyn lukemattomista kirjoista etusijalla ovat Taru sormusten herrasta ja David Eddingsin Mallorean taru.

  VastaaPoista
 5. Osallistun arvontaan, olen lukija ja linkitän.

  Paketeista enemmän kiinnostaa tuo jälkimmäinen, sillä Austerin kirja on vielä lukematta ja tuo Cunningham minulta löytyy jo hyllystä. :)

  Tänä vuonna haluan vihdoin ja viimein tutustua Margaret Atwoodin tuotantoon. Se on ollut lukulistallani jo pitkään, mutta aina vain jäänyt lukematta.

  VastaaPoista
 6. Osallistun, luen ja linkitän! Eli kolmella mukana. Kaikki kirjat vaikuttavat mielenkiintoisilta!

  Kuten blogissani kirjoitin, aion pyhittää tämän vuoden kokeilut suomalaisille klassikoille: Kivelle, Runebergille ja niin edelleen. Hassua, että tuttujahan ne ovat, mutta eipä niitä ajatuksella ole tullut luetuksi:)

  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Susa, ei ole totta! Miten se on voinut mennä multa ohi...

  Anni, olen jo tutustunut minulle ihan uuteen kirjailijaan, joka on valvottanut minua 1200-luvun Turkissa pari yötä, mutta en voi julkaista vielä.

  Muuta ei nyt tule mieleen, sillä aloitan kohta ennakkokappaletta häneltä, joka viime vuonna kovasti minua ilahdutti: Cecilia Samartin!

  VastaaPoista
 8. Minä olen myös lukijasi ja linkitän eli kolmella arvalla mukana:) Enemmän kiinnostaa tuo kakkospalkinto, Cunningham löytyy jo minunkin hyllystäni:)

  Tänä vuonna haluan tutustua ainakin Tuomas Kyrön ja Kjell Westön kirjoihin.

  VastaaPoista
 9. Mä osallistun kans arvontaan, ja kamalan vaikea päättää kumman paketin haluaisin, mutta valitsin tuon suomenkielisen. Siinä saa aina jotenkin enemmän irti kun lukee äidinkielellään..jotenkin..

  haluaisin löytää jonkun uuden kirjailijan, jonka kirjoista tulisi itselleni läheisiä.. niin plajon tullut luettua, että en osaa nyt nimetä tätä kirjailijaa johon haluaisin tutustua. Ehkä joku ulkolainen kirjailija..vaikka japanilainen nykykirjailija..

  VastaaPoista
 10. Hyvää uutta vuotta! Olen lukija ja linkittänyt sekä blogisi, että arvonnankin. Valitsen suomenkieliset, jos onni suosii minua. :)

  VastaaPoista
 11. Hieno arvonta! Siispä osallistun, olen lukijasi ja linkitän arvonnan kaiken kukkuraksi! Ensimmäinen paketti kiinnostaa enemmän.

  Hmm, tänä vuonna minua kiinnostaisi aloittaa lukemaan Terry Pratchettin Kiekkomaailma-sarjaa alusta asti. Aion myös hankkia käsiini Riikka Pulkkisen Rajan ja Totta sekä viime Finlandia-ehdokkaiden kirjoja.

  VastaaPoista
 12. Onnea alkavalle vuodelle! Osallistun suomenkielisten kirjojen arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 13. Osallistun yhdellä, liityin lukijaksi. :)
  Ja en lue englanniksi, eli suomipaketti.
  Tänä vuonna olisi tarkoitus perehtyä vanhempaan suomalaiseen runouteen, eli Södergran, Vala, Kailas, Meriluoto, Rekola... Ja ehkä saisin itseni joskus tarttumaan johonkin Irvingin kirjaan. :)

  VastaaPoista
 14. Osallistun arvontaan - olen jo lukija ja linkitän arvonnan sivulleni.
  Tilasin juuri Amazonista tuon Austerin Invisiblen, joten osallistun mielellään ensimäisen paketin arvontaan.
  Tänä vuonna haluaisin lukea enemmän elämänkertoja, ainakin Coco Chanelin elämänkerta kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
 15. Heippa..
  Liityn lukijaksesi..nyt!
  Suomenkieliset kiinnostavat..=)

  VastaaPoista
 16. Voi ihanuus millainen arvonta! Vaikka voittaminen on todella epätodennäköistä, niin melkein putosi kieli näppäimistölle kun ajattelinkin mahdollisuutta voittaa noita kirjoja! Voi tätä intohimoisen lukutoukan elämää! :)

  Minä olen ollut lukijasi jo hyvän tovin, eli parilla arvalla mukana!

  Minä vastikään kirjoitin aiheesta blogiinikin hieman, eli olen tuumannut jos tänä vuonna saisin luettua Leo Tolstoin teoksen Sota ja Rauha, sekä J.D. Salingerin kirjan Sieppari Ruispellossa. Nämä ovat kuitenkin niin kuuluisia kirjoja, että ihan silkasta yleissivistyksestä tahtoisin ne lukea :)

  VastaaPoista
 17. Niinpä niin. Sellainen höpötys aina päällä, että unohtaa sitten vastata siihen mitä on kysytty! :) Eli siis.. Mikäli kävisi niin ihmeellinen onni, että voittaisin, niin nuo suomenkieliset kirjat kiitos :)

  VastaaPoista
 18. Osallistun, luen ja linkitin. Erinomainen alku vuodelle, etten sanoisi. :)

  Joku ehtikin jo mainita Haruki Murakamin ja IanMcEwanin. Näiden lisäksi aion lukea American Godsin vihdoin loppuun (mikähän siinäkin kestää?) Ja sitten on tietysti tuo Joycen Iso O... Aion kuitenkin aloittaa vuoden kieliposkessa lukemalla kirjan kategoriasta "Jane Eyre meets guts, blood and gore" eli Jane Slayre. ;)

  VastaaPoista
 19. Mukana ollaan, samoin kuin lukijoita ja linkitettykin on.

  Minä mainitsen myöskin McEvanin. En ole häneltä lukenut vielä yhtään mitään, mutta vähän kaikki häntä tuntuvat kehuvan. Joululomalla tykästyin Tuurin Pohjanmaahan sen verran, että ihmettelisin jos en lukisi häneltä jotain lisää jo kevään aikana.

  Palkinnoista suomenkieliset kiinnostavat enemmän.

  VastaaPoista
 20. Mukaan arvontaan minäkin, ihan näin yksinkertaisesti. Kotimaisia haluaisin lukea tänä vuonna: Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät, Riikka Pulkkista, Peter Franzenin Tumman veden äärellä... ja muitakin mitä ei nyt tällä hetkellä mieleen tule.

  VastaaPoista
 21. Hei,

  mukana kahdella! Minua kiinnostaa suomenkielinen paketti, vaikka olen tuon Cunninghamin kyllä lukenut, tai minulla saattaa jopa olla se hyllyssä... :)

  Jaah. Aion lukea Mazzuccon Vitae, elämäni. Se on nyt listoilla ykkösenä. Aika paha kysymys. En ole tietoinen kustantamoiden tulevista herkuista ja jotenkin olen sellaisessa vaiheessa, että tuntuu, kuin olisin kaiken kiinnostavan jo lukenut. Tiedän, että se on hölmöä harhaa, mutta kun viime vuoteen mahtui niin upeita kirjaelämyksiä, niin tuntuu, ettei samaa voi olla odotettavissa. Näin joka vuosi. :)

  VastaaPoista
 22. Olen mukana kolmella arvalla, eli lukijaksi liityin ja linkki löytyy blogista.

  Tämän vuoden lukutoiveista ykkönen on Andrwe Nicollin "Rouva Agathen rakkaus". Myös suuresti pitämäni Anna Gavaldan "Karkumatka" olisi mukava saada käsiini viimein...

  VastaaPoista
 23. Minä jaksan edelleen odottaa Gallayn Tyrskyjen lainajonon lyhenemistä.

  Luen ainoastaa suomeksi, joten kahdella arvalla mukana sen arvonnassa.

  VastaaPoista
 24. Linkki löytyy blogistani eli onkos se sitten kaksi arpaa. Vielä ei ole tähtäimessä uutta kirjailijaa, mutta perusklassikkolista on työn alla...

  VastaaPoista
 25. Yhdellä arvalla mukana. Googlen kautta löysin blogisi. Suomenkielisen kirjapaketin ottaisin, jos voittaisin.
  Janoan löytää uusia kirjailijoita,joten en osaa eritellä tai sanoa yhtä nimeä, johon haluaisin tutustua.

  VastaaPoista
 26. Kysymykseen on helppo vastata. Luin juuri Kazuo Ishiguron Ole luonani aina -nimisen kirjan, ja pidin siitä niin paljon, että haluaisin tutustua johonkin toiseenkin Ishiguron kirjaan. Vaikkapa Pitkän päivän iltaan.

  Kahdella arvalla mukana suomenkielisen paketin arvonnassa, kiitos!

  VastaaPoista
 27. Hei!
  Olen lukijasi ja osallistun arvontaan kahdella arvalla. Teen linkityksen myöhemmin.

  Haluaisin lukea tänä vuonna Ian McEwanin tuotantoa. :)

  Ottaisin mielummin suomenkielisen paketin.

  VastaaPoista
 28. Osallistun arvontaan, olen lukija ja linkitän. Englanninkielinen paketti kiinnostaa enemmän, koska Cunningham on jo omassa hyllyssä (kiitos muuten linkityksestä arvioon!) :)

  Tänä vuonna lukujonossani odottelee ainakin Riikka Pulkkisen Totta sekä Mark Haddonin Harmin paikka. Lisäksi haluaisin lukea enemmän novellikokoelmia, joita olen tähän saakka jotenkin vältellyt...

  VastaaPoista
 29. Osallistun mielelläni arvontaan ja onnen potkaistessa haluaisin mieluummin nuo englanninkieliset pokkarit, sillä molemmat kiinnostavat, ja suomenkielisistä minulla on jo luettuna sekä omassa hyllyssä Cunningham.

  Lukulista tälle vuodelle on noin kilometrin mittainen ja ilmeisesti "joudun" lukemaan nyt uutuuksiakin töiden vuoksi, mutta ensimmäisinä tulivat odottamistani mieleen Riikka Pulkkinen ja Alice Munro. Niin, ja kun nyt Cunningham on tässä mukana, niin en ole vieläkään lukenut hänen Tunnit-romaaniaan, vaikka pitkään olen sitä suunnitellut.

  Karoliina

  VastaaPoista
 30. Yhdellä arvalla mukana ja molemmat paketit kelpaavat! :)

  Tänä vuonna aion lukea, kun on vihdoinkin aikaa siihen! :)

  VastaaPoista
 31. Ooh. Yleensä en osallistu arvontoihin (tavaran määrä kämpässä ahdistaa jo nyt), mutta alkoi sen verran kiinnostaa tuo The Other Hand arviosi jälkeen, joten täytyy kommentoida :)

  Alkaneen vuoden lukulistani on pitkä ja kirjahylly pursuilee, mutta mainittakoon, että aikomus olisi tutustua ainakin Alice Munroon ja Veikko Huoviseen. Toivoisin myös ehtiväni lukemaan vastikään hankkimani Don Quijoten, mutta saa nähdä onko klassikolle aikaa.

  Niin, ja tosiaan enemmälti kiinnostaa tuo englanninkielinen osuus (vaikka Invisible hyllystä jo löytyykin).

  VastaaPoista
 32. Linkitän blogisi omaani, joten olen arvonnassa mukana kahdella arvalla. En lue englanninkielistä kirjallisuutta, joten osallistun vain toiseen arvontaan.

  VastaaPoista
 33. Mukaan arvontaan kiirehdin minäkin :)

  VastaaPoista
 34. Mukana arvonnassa. Suomenkielinen kiinnostaa

  VastaaPoista
 35. Yhdellä arvalla mukana suomenkielisten kirjojen arvonnassa. Viime vuoden Finlandia-kandidaattien kirjoja olen ajatellut lukea, jos kohdalle sattuu.

  VastaaPoista
 36. Heippatirallaa! Osallistuisin arvontaan, suomenkieliseen sellaiseen. Tänä vuonna aion tutustua Kjell Westön teoksiin, joita löytyy omastakin hyllystä. Miksi ovat jääneet lukematta?!

  VastaaPoista
 37. Kahdella arvalla mukana. :)
  En osaa päättää kummalla kielellä, joten kumpikin kiinnostaa.
  Dan Brown, tykkään hänen kirjoja lukee.

  VastaaPoista
 38. Löysin blogisi sattumalta toisen blogin kautta (lisään sinut blogirullaani), mutta taidan olla vähän myöhässä. Mutta ei se mitään. :)

  Olen kirjarakas ja tykkään lukea kirja-arvosteluja ja yleensäkin ajatuksia kirjoista ja kirjallisuudesta.

  Asun Lontoossa, joten voinko edes osallistua arvontaan? Jos voin, niin suomenkielinen kirjapari kiinnostaa (olen lukenut Ingeriltä yhden kirjan aiemmin ja pidin ja tuota toista en ole lukenut, vaikka haluaisin), sillä suomenkielellä lukeminen on täällä harvinaista herkkua. Mutta ei tuo englanninkielinenkään paha juttu ole :D

  En osaa sanoa ketään erityistä kirjailijaa, jonka teoksiin haluaisin tutustua. Ostelen kirjoa ihan randomilla ja haen vinkkejä toisista kirjablogeista.

  VastaaPoista