13. marraskuuta 2010

Leffoja

Jatkan tätä aivot narikkaan osastoa. Olen katsonut viime aikoina valvottuina öinä useita elokuvia. Tässä pika-arviot niistä tai ainakin niiden parhaimmistosta. Monet sopivat myös isien kanssa katsottaviksi isänpäivän ratoksi.

Youth in Revolt
komedia 
2009
Yhdysvallat

LYHYESTI: Nickin elämä ei ole ihan sitä mitä hän olisi teinivuosiltaan toivonut. Rakastuminen telttaillessa kuitenkin muuttaa kaiken. Nickin täytyy löytää itsestään uusia puolia, jotta hän voisi saada Sheenin itselleen. Kuulostaa kliseiseltä, mutta leffa on erittäin originaali ja toimiva. Naurattaa. Suosittelen.



Wild Target
toimintakomedia
2010
Englanti

LYHYESTI: Ihanan stereotyyppiset hahmot tappavat ja pakenevat tappajia. Kohtaukset menevät hyvin eteenpäin ja tässä on sellaista toimivaa vanhanajan brittifiilistä. Väkivallalla ei mässäillä ja leffa naurattaa.








Cop Out
toimintakomedia
2010
Yhdysvallat

LYHYESTI: Dialogin kirjoittajilla on olleet aivan loistavat tähtihetkensä luodessaan tätä leffaa. Muuten oli ärsyttävää, kun jenkkityyliin suolenpätkä väkivaltaa pitää olla niin paljon tämmöisessä muuten kevyessä leffassa. Mutta silloin kun ei ammuttu, niin nauratti.







17 Again
komedia
2009
Yhdysvallat

LYHYESTI:
Juoni on tuttu monista muistakin leffoista: eli mitä jos saisi elää uudelleen tärkeimmät päätöksensä. Tässä leffassa tykkäsin siitä, että aika pysyi preesensissä. Kasvutarinana ihan kelvollinen, vaikka toki ennalta arvattava. Hauskoista sivurooleista plussaa.





 Jos rakastat
draama-musikaali
2010
Suomi 

LYHYESTI: Oli tälläkin hetkensä. Mutta juoni on epäuskottava ja liian vakava. Ja niiden suomi-popin klassikoiden laulamisen läpi leffan olisi kyllä voinut jättää väliin. Vähän väkinäiseltä tuntui koko viritelmä. Tarkoitus hyvä, näyttelijät ihan jees, mut ei sit ihan vakuuttanut. 






American Teen
dokumentti 
2008
Yhdysvallat

LYHYESTI: Jos kaipaa jotain realistista(?) kaiken tämän jälkeen voi seurata lukiotaan päättävien amerikkalaisteinien elämää vuoden ajalta. Tämä on tehty hienosti ja todentuntuisesti. Kuvatut nuoret edustavat stereotyyppien kärkeä: nörtti, suosituin tyttö, koris-stara, outo jne. Ei ole helppoa kenelläkään...

2 kommenttia:

  1. No nyt oli kyllä monta vierasta leffaa! Pitää pitää mielessä ensi kerralla Filmtownissa koteloita komedia -osastolla pyöritellessä: Kevyitten leffojen valkkaaminen on yllättävän vaativaa puuhaa!

    VastaaPoista
  2. samaa mieltä ja voi nääkin vaatia semmoista otollista mielentilaa viihdyttääkseen. Mut PALJON huonompiakin on nähty ;)

    VastaaPoista