14. tammikuuta 2014

Graeme Simsion: Vaimotesti (The Rosie Project)


Graeme Simsion: Vaimotesti (The Rosie Project)
Australia 2013
Otava, 291s.

LYHYESTI: The Wife Project. The Father Project. The Rosie Project.

MIKSI?: Kiinnostuin HS:n tekemän kirjailijan haastattelun perusteella.

MISTÄ: Amazon.com (Kindle)

FIILIS: 40-vuotias Don haluaa vaimon. Hänen sosiaaliset taitonsa ovat kuitenkin ongelma, sillä Don sanoo asiat ajattelematta sitä miltä muista saattaisi tuntua. Maailmaa ja ihmisiä on huomattavasti helpompi katsella tarkkanäköisesti etäisyyden päästä, toisin kuin itseään. Ja jos ei ole muuta pysyvää, niin ainakin rutiinit!

Viehätyin erikoisesta päähenkilöstä, mutta aluksi heräsi myös epäilys kantaisiko näin omalaatuinen idea läpi kokonaisen romaanin. Pelko oli turha.

Vaimon pitäisi olla täydellinen ja sellaista naista aspergeriin päin kallistuvan tiedemiehen on helpointa etsiä kyselytutkimuksella. Oikein kukaan ei silti täytä kriteerejä, varsinkaan Rosie.
Monien koomisten vaiheiden myötä Don oppii paljon läheisistään ja ennen kaikkea itsestään. Lopulta kaikki projektit tulevat päätökseen.

Romaani on kertakaikkisen viehättävä, hauska ja koukuttava. Ymmärrän hyvin vertaukset David Nichollsin Sinä päivänä- kirjaan, vaikka dynamiikka tässä onkin erilainen. Mieleen tuli myös Maria Semplen Missä olet Bernadette? (Molemmat kirjoja, jotka kannattaa ehdottomasti lukea mikäli kepeä ja liikuttava kirjallisuus kiinnostaa)

Kirja loppui minulle jotenkin töksähtäen ja juonessa oli ennalta-arvattavuutta, mutta jään kovasti odottamaan luvattua jatkoa.

MUUTA: Kansi on ihana! Esikoinen!

TOISAALLA:
Susa sanoo, että ihana.
Norkku viihtyi ja nauroi

TÄHDET:
+ + + + (+)


4 kommenttia:

 1. Minä en ollut tästä kirjasta kuullutkaan, mutta sait kyllä ny kiinnostumaan. Pitääpä heittää TBR-listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Minultakin oli mennyt ohi, vaikka kansainvälisesti on saanut huomiota reilusti.

   Poista
 2. Taisin lukea saman haastattelun ja kiinnostuin myös, tönäisystäsi sain varattua kirjastosta. Tosin näyttää olevan vasta hankinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kai ihan juuri ilmestynyt, kirjakaupassa tosiaan oli kyllä jo esillä.

   Poista