18. syyskuuta 2011

Chris Cleave -apua!

Minä aion osallistua käytännössä elämäni ensimmäiseen kirjatapahtumaan. Little Been tarinan kirjoittaja tulee Suomeen! Minut on joidenkin muiden lukijoiden (bloggaajien?) kera kutsuttu illalliselle hänen kanssaan ensi keskiviikkona. Minulla on kaksi ongelmaa:

A) Mitä sanon hänelle?
Eli halusisinkin kysyä teiltä mitä haluaisitte tietää kirjailijasta tai kertoa hänelle? Koska kirjailijalle halutaan esitellä ns. tavalisia lukijoita minun ei kai tarvitse osata sanoa mitään erityisen kirjallista. Se on erittäin hyvä ainakin siitä syystä etten osaisikaan. Osallistukaa silti tähän puheenaihekeskusteluun, pliis!

B) Mitä laitan päälle? :) (Tämän joudun varmaankin ratkaisemaan itsenäisesti. Ajattelin kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettei sen hetkisessä asussa olisi kovin paljon puklua.)

Onko muuten kommentteja Cleaven esikoisesta Incendiarystä? Lainasin Kindleni ystävälleni, enkä jaksaisi lukea sitä puhelimella, mutta nyt on kai pakko...

PS. Blogihiljaisuus johtuu osiltaan siitä, että on vähän tullut "shoppailtua". Vuoden kestänyt asunnonetsintä näyttää vihdoin päättyneen: meille on löytynyt oma kiva koti!

16 kommenttia:

 1. Näitä samoja mietin itsekin. :) Että nähdään varmaan pian! Nyt vielä luotan siihen, että kaikki menee ihan hyvin ja omalla painollaan, mutta muutaman päivän kuluttua voi jo jännittää...

  VastaaPoista
 2. Ooh, minua alkoi melkein jännittää teidän puolestanne! :)

  Itse en ole vielä Little Beetä lukenut, joten miehen kirjoista en osaa sanoa mitään, mutta toivotan teille hauskaa ja mielenkiintoista iltaa sitten keskiviikkona!

  Niin, ja paljon onnea uuteen kotiin! <3

  VastaaPoista
 3. Kännykällä kommentoidessa meinaa tärkein unohtua: Onnea uuden, oman kodin löytymisestä. Hienoa! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Katja et sinäkin tulet!! Helpotti jo vähän :) Eiköhän me pärjätä... Ja kiitos!

  sara - kiitos ja pidähän peukkuja meille :) Ja Cleaveen kannattaa kyllä tutustua!

  VastaaPoista
 5. Onnea kodin löytymisestä! :)

  Kirjailijatapaamiseen en kyllä osaa sanoa mitään, minä kun pelkästä ajatuksesta menen ihan solmuun enkä osaa muuta kuin hymyillä :D Hyvin se menee ja odotan innolla, että pääsen lukemaan sinun ja Katjan kokemuksesta blogeistanne :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, onnea uudelle kodille!

  Menisin varmaan itsekin ihan solmuun tai sitten alkaisin höpötellä hysteerisesti :D Onneksi monet kirjailijat ovat kuulema hyviä seuraihmisiä; ei varmaan kustantaja olisi tuollaista hommaa järjestänyt jos Cleave olisi kauhea tuppisuu jöröttäjä...

  No, jos tarvitset jonkun varakysymyksen kauhean, hyytävän hiljaisuuden varalta, minua kiinnostaisi tietää missä määrin hän on käyttänyt mielikuvitusta pakolaiskeskuksen arjen kuvauksessa - onko hän jututtanut pakolaisia tai sellaisissa paikoissa työskenteleviä tms?

  Olisi myös hauska tietää, missä määrin hänell oli ennakkosuunnitelma tarinan paljastumisen järjestyksestä ja rytmistä; lukukokemuksesta teki varmasti vetävän osittain se, että lukija sai tietonsa tipoittain - mutta oliko se kaikki kylmäverisesti suunniteltua, vai kaoottisemmin kirjoitusprosessin aikana muodostunut ratkaisu?

  (Suunnitelmasi kohtaan B kuulosta hyvältä:D )

  VastaaPoista
 7. Jollei olisi tätä välimatkaa, olisin minäkin vastannut tuohon ihanaan kutsuun sähköpostissa ja tullut mukaan. Mutta nyt toivottelen teille osallistuville ihania illallisia varmasti hienossa, jännittävässä seurassa :) Hyvin se menee!!

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kotiin!
  Jos itse olisin tuossa tilanteessa valitsemassa päällepantavaa, jättäisin ainakin tissitopit ja miniminihameet pois laskuista. Valitsisin kai jotain asiallisen rentoa, jotain itseni näköistä kuitenkin.
  Luulisin, että kirjailija itse avaa keskustelun ja siihen sitten mukaan vain! Rennosti vaan niin hyvin se menee!

  VastaaPoista
 9. Ooh onnea! Kuulostaa superihanalta :).

  Voin vaan itse kuvitella miten kipsissä (tai no, heh, ehkä ennemmin kroonisen hölötyksen kourissa) vastaavanlaisessa tilanteessa olisin, mutta odottelen kovasti raporttia ko. tilaisuudesta :).

  VastaaPoista
 10. Maija - kiitos :) katsotaan nyt miten jäihin minä menen ;)

  Booksy - IHANAA!!! kiitos, että vastasit ja mietit kysymyksiä. täytyy laittaa korvan taakse (eli siis opetella ulkoa)

  Susa - tosiaan päätin nyt et tän takia köröttelen tuon välimatkan! Harmi ettet sinä pääse mukaan...

  Sanni - hyvät vinkit tosiaan, olen samaa mieltä ja noilla linjoilla valitsen vaatteet!

  tuure - kiitos!

  Tessa - joo, lupaan kohtuu rehellisesti raportoida (kuinka en saanut sanaa suustani, kaadoin juomat Cleaven päälle, kompastuin mattoon jne. :))

  VastaaPoista
 11. Vautsi kuinka jännittävää! En nyt keksi tähänmitään viehkeää ja hienoa sanottavaa, mutta lupaan olla hengessä mukana ja lähetellä luovia ajatusaaltoja. Raporttia on ilmeisesti sitten tulossa..? :)

  Ja onnea onnea uudesta kodista!

  VastaaPoista
 12. Minäkin tulen, tosi kiva nähdä sinutkin livenä! :) Oletkohan lukenut bloggaukseni Incendiarysta?

  Ja onnea uudesta kodista, aivan ihana uutinen. <3

  VastaaPoista
 13. En ole Chris Cleavea vielä lukenut, joten en osaa kysymysasioissa auttaa. Mukavaa illallistapaamista kuitenkin :) Ihanaa, että olette löytäneet kodin, onnea!

  VastaaPoista
 14. linnea - kiitos ja täytyy toki raportoida!

  karoliina - kääk, mä oon missannut ton! korjaan asian välittömästi! ja tosiaan kiva et nähdään!!

  villasukka - kiitos ja kiitos :)

  VastaaPoista
 15. Voi, kuulostaapas mukavalta! :) Cleaven tuotanto on mullakin vielä korkkaamatta. Little Been tarina on kyllä ainakin lukulistalla.

  Ja tietysti: onnea omasta kodista! :)

  VastaaPoista