9. toukokuuta 2011

Eve Hietamies: Yösyöttö

Eve Hietamies: Yösyöttö
Suomi 2009
383 sivua, Otava

MIKSI?: Kepeä välipala, jossa elämäntilannesopivuus korkealla.

LYHYESTI: Isä päätyy vauvan kanssa kaksin.

FIILIS: Tämä on puhdasta vauva-mamma-viihdettä. Joku bloggaaja taannoin (saa ilmottautua) etsi ja mietti onko suomalaista chic-littiä ja minusta tämä voisi mennä myös siihen kategoriaan. Siitäkin huolimatta, että päähenkilö on mies.

Jos ei jaksa välittää juonen tietystä epärealistisuudesta, niin romaani on on hienosti kirjoitettu ja viihdyttävä. Aika paljon kuvataan Antin ja pojan Paavon vauva-arkea, sitä kaikkea mitä pitää oppia, että saa pienen ihmisen "jaloillensa". Parhaimmillaan kirja on silloin, kun naisia kuvataan miehen näkökulmasta. Yllättävän vähällä tapahtumisella Hietamies saa pidettyä lukijan kiinnostuksen. Henkilöhahmot eivät ole ihmeen syvällisiä. Vaikka Antin elämäntilanne on varsin katastrofaalinen, hän ei päädy sankariksi eikä luovuttajaksi, vaan pärjääjäksi. 

Taisin olla juuri oikeassa mielentilassa tälle kirjalle. Kirjaan on kerätty kaikenmaailman hiekkalaatikkokliseet, mutta ehkä se toimi hyvänä johdatuksena takaisin vauvamaailmaan tälle bloggaajalle.

En ole ennen lukenut Hietamiestä, millaisia kokemuksia teillä muilla on? Onko muut kirjat millaisia?

TÄHDET:
+ + + (+)

5 kommenttia:

 1. Luin aikanaan Eveltä sen "Puolinainen" ja pidin todella paljon. Tämän luin viime vuonna ja myöskin pidin kovasti. Virkistävän erilainen näkökulma äitiyteen miehen näkökulmasta ;) Ja tätä voisi kyllä tosiaan verrata vähän chick littiin!

  VastaaPoista
 2. Pitäisi varmaan lukea tämä - sopisi omaan elämäntilanteeseen vaikka meillä taidan minä olla se, joka tällä hetkellä vauvan rytmissä menee. Mies kun yrittää jaksaa töissäkin...

  VastaaPoista
 3. Luin tämän ehkä joskus vuosi sitten ja sopi kyllä erittäin hyvin myös puolivuotiaan lapsen äidin elämäntilanteeseen. Miesten ja naisten (tai isien ja äitien) maailmojen yhdistäminen oli paitsi mielenkiintoista myös aika havahduttavaakin luettavaa. Ja todella hauskaa: tyrskähtelin useaan kertaan ääneen ja teen sitä kirjaa lukiessa todella harvoin. Vielä enemmän nauroin, kun yritin selittää miehelleni kuukuppivitsiä, eikä hän ymmärtänyt mitään :D Hyviä vointeja sinulle!

  VastaaPoista
 4. Moikka! Mä oon ainakin joskus miettinyt onko suomalaista chick-littiä. Tuolloin löysin Kira Poutasen Rakkautta au lait -kirjan. Yösyötöstä luin jo jostain toisestakin blogista ja tää pitäis varmaan jossain vaiheessa tsekata. :)

  VastaaPoista
 5. Tämän kirjan haluaisin itsekin lukea, vaikka aihe ei sinänsä suoranaisesti kosketa minua: se kiinnostaa kuitenkin.

  En ole lukenut yhtään kirjaa Eveltä aiemmin.

  VastaaPoista